Madera House

web IMG_7981… is geen spelfout. Madera House staat voor Madera, hout in het Spaans. Houten huis. Ook al komen er wel Portugezen op af door de op Madeira lijkende naam. Een ongepland, maar welkom effect. In alle talen wordt op de borden aan de gasten van Madera House smakelijk eten gewenst. En dat is geen toeval. Madera House zoekt een internationaal publiek. Midden in Rotterdam West met haar gevarieerde bewoners en met het Centraal Station om de hoek wandelt bijna letterlijk de hele wereld binnen.

Als basis geldt een keuken met hoogwaardige en biologische producten. Het vlees is geen standaard lapje uit een massa pak. Wel het beste stuk dat er te krijgen is. Naast biologisch is ook alles Halal. Niet om alleen een Islamitische doelgroep te bereiken, wel om alle achtergronden welkom aan tafel te kunnen heten. Met het brood van niet zomaar een bakker, want van het Vlaamsch Broodhuys en gebak niet van de groothandel, want van Koekela, olijfolie met een gouden randje. en jam van de Rotterdamsche Confituur. Hicham el Fakiri en zijn crew waken op die manier over het best you can get.

Madera House zit op het Tiendplein, het horecahart van de West Kruiskade en de 1e Middellandstraat. Met een warm overwegend houten interieur binnen en een gezellig terras buiten. Dat de hele wereld welkom is, is letterlijk te zien aan de wereldkaartschildering op de wand. Madera House is geen stampvolle schreeuwerige tent, maar straalt rust uit en er is ruimte. Overdag om te werken, om met je geliefde een eigen plekje te hebben aan het raam, of om met collega’s aan een van de grotere tafels prettig een overleg te kunnen voeren. En ‘s avonds (dan is het wel een stuk drukker en levendiger) om aan te schuiven en de dinerkaart met onder andere veel lekkere steaks uit te proberen. De open keuken laat niets aan het toeval over. Alle bereidingen zijn direct vanuit het restaurant te volgen. Geen twijfel mogelijk, je krijgt altijd een eerlijk product op tafel.

web IMG_7995