Meer figuranten

Het aantal figuranten neemt toe.

Onlangs nieuw toegetreden:

OP DE WEST-KRUISKADE

Toko 51 met Cretopia en Sabor Sabor
West-kruiskade 51

Toko 51Een bijzondere en creatieve plek midden op de West-Kruiskade.

De voordeur is beperkt van grootte, de ruimte er achter is des te verrassender. Piet Hein en Allard huizen hier als spinnen in het web van veel creatieve initiatieven met hun Cretopia. Altijd exposities, sieraden in de verkoop, een lounge hoek, soms een hartelijke Tarot lezeres en verder wat er maar op het creatieve pad van Cretopia komt. Festivals, TV maken, muziek of filmavonden. En ook je eigen ruimte huren. Het kan er allemaal. Iedereen met een backpack- of kunstenaarsvibe in zijn of haar genen, wordt blij bij Cretopia. Maar ook zonder zo’n vibe is het er heel fijn buurten :-) .

Aan de voorzijde zit Sabor Sabor, gerund door een lieve Mexicaanse familie. Je kan er direct wat eten of drinken of je bestelling voor authentieke Mexicaanse catering doen. Wat Sabor betekent komen je smaakpapillen in ruime mate tegen in het eten van dit kleine fijne restaurant. Sabor: smaak, specerijen, ziel, kruiden. Smaak, smaak!

Wah Nam Hong
West-Kruiskade 4-6

Van verse tofu tot een vuurvaste wok, van mihoen tot design eetstokjes: Wah Nam Hong biedt deze culinaire rijkdom al sinds 1974. Het personeel in de winkel is super behulpzaam bij vragen over producten. En de aanwezige kookboeken helpen om een heerlijke maaltijd te kunnen (voor)bereiden. Op de website staan de laatste aanbiedingen en je vindt er talrijke tips over de Aziatische keuken in het algemeen en de Chinese keuken in het bijzonder.

Ga op smakelijke culinaire reis bij Wah Nam Hong, vrijwel meteen aan het begin van de West-Kruiskade.

Remon Afro Asian Market
West-Kruiskade 87

Voel je thuis bij Remon Afro Asian Market. De Indian Foodstore, bekend als Remon Afro Asian Market, is al meer dan 25 jaar een van de iconische winkels op de West-Kruiskade. Mensen van Indiase, Afghaanse, Surinaamse, Afrikaanse, Iraanse of Nederlandse afkomst (en natuurlijk verder iedereen die iets van zijn of haar gading ziet) kunnen in de winkel terecht voor voedsel- of niet-voedselproducten uit de hele wereld. De winkel is rijk gevuld met rijst, salades, specerijen en kruiden, buitenlands bier, tropische dranken, cosmetica, afro haarverzorgingsproducten en nog veel meer. In het brede assortiment vind je onder andere eten uit de Indiase, Pakistaanse, Filipijnse, Iraanse, Surinaamse en Afghaanse keuken. Op de website staat een recept van een lekkere Indiase specialiteit; Samosa.

Orkide supermarkt
1e Middellandstraat 24-26

Orkide is een supermarkt van vriendelijke Turkse eigenaren. In de winkel vind je veelkleurige, verse en internationale artikelen.

Andaluce
1e Middelandstraat 21B

Visspecialist M’hammed Taheri begon 20 jaar geleden vishandel Andaluce. Vandaag de dag is vishandel Andaluce in de regio uitgegroeid tot een begrip. Boven de viswinkel, via een klein trappetje achter in de winkel te bereiken, vind je een onverwacht kleurig restaurant met origineel Marokkaanse aankleding. Ook in de Markthal is sinds enige tijd een breed gesorteerde vestiging van Andaluce geopend.

Andaluce levert een totaalassortiment aan vis. Afhalen van verse en gebakken vis in de winkel, eten in het restaurant boven de zaak en ook een ruime keuze aan overheerlijke, goedgevulde en verse visschotels voor diverse feestelijke gelegenheden (zowel zakelijk als privé) behoren tot de mogelijkheden van Vishandel Andaluce.

IN DELFSHAVEN

Bij Loes

Een fenomeen in Delfshaven. Gerund door Astrid en hoog genoteerd in diverse lijstjes. Er wordt geen water bij de wijn gedaan. Wel buitengewoon lekker lunch bereid.  In een prachtig en fotogeniek pand aan de Voorhaven 35 midden in historisch Delfshaven. Je mag altijd binnen komen om een paar foto’s te maken.