Mi Amor

Mi Amor is de droom die uitkomt van een klein Surinaams meisje. Althans inmiddels is dat meisje een prachtige dame van respectabele leeftijd, maar dat was Geeta Rama ooit. Geeta zag er uit als een engel, vertederde en was fotogeniek. Maar pittig was ze ook. In Suriname, waar het geld niet voor het oprapen lag, zou haar moeder voor haar een feestjurk maken. Beetje puberende Geeta sprong bijna uit elkaar van ongeduld. “Mama, wanneer is de jurk af?!” Zo probeerde ze met toch net genoeg beleefdheid haar moeder op de hielen te zitten. Maar Geeta zag ook dat haar moeder heel druk was. Dat ze eigenlijk ook niet te brutaal wilde zijn.

En opeens was daar die schaar. En Geeta kon het niet langer uithouden. Gedurfd deed ze haar eerste krakende knip in de stof, en nog een, en nog een. En zo was niet veel later haar eerste eigengemaakte jurk een feit. Was haar moeder boos? Nee hoor. Eigenlijk wel heel trots. Ze vertelde het aan iedereen. En Geeta leek wel de prinses van het feest…

En de rest was history zou je misschien verwachten. Maar zo gaat het meestal niet in het leven. Zo ook niet bij Geeta. Eenmaal in Nederland in de jaren 80 zocht Geeta eerst een normale kantoorbaan. Een jong gezin onderhouden, een nieuw bestaan opbouwen, dat ging niet van mooie dromen. En dat was het dan… of toch niet? Nee. Geeta bleef voor zichzelf en soms voor zussen, familie of vriendinnen in haar vrije tijd mooie feestkleding maken. Niet zomaar feestkleding. Liep je met iets van Geeta op een feest, dan wist je dat je iets bijzonders aan had. Een sprookjes outfit en naar de laatste ontwikkelingen op de markt.

En toen was daar toch die ommezwaai. De kinderen kwamen op een leeftijd dat ze op eigen benen stonden, en zo werd het tijd om het grote avontuur te starten om van haar hobby en passie en eigen bedrijf te maken. Eerst met een minder opvallend atelier op de Mathenesserdijk (waar iedereen haar toch al gauw massaal wist te vinden). Later met de overstap naar winkel en atelier op de 1e Middelandstraat 39a.

En wil je weten hoe het haar daar vergaat? Ga dan de sprookjes winkel van Geeta zelf maar eens bekijken…