Sallina’s

Mosob is een handgeweven tafelSallina’s. Een hidden gem in Rotterdam West op de Nieuwe Binnenweg 360B, niet ver van Delfshaven.

web IMG_8363Michael en zijn familie komen uit Iritrea. Zij runnen deze geheimspot door te koken zoals hun oma dat thuis ook deed. Met tijd, met aandacht, met smaak en naar goed oud Oost-Afrikaans recept. Michael doet niet aan commerciële franje. Dat past niet bij hem. Rustig en bescheiden maakt hij het zijn bezoekers naar de zin.

Zijn grote droom is het voortbestaan van Sallina’s mogelijk te maken. In het monumentale pand, toegankelijk voor iedereen. En met een menukaart met veel keus en toch een prijs voor ook de wat minder goed gevulde portemonnee. Niet met grote woorden. Wel met gastvrijheid op een voorzichtige, zorgzame manier. Een plek waar je je heel snel thuis gaat voelen.

web IMG_8359Er zijn veel (en steeds meer) super lekkere eettentjes verspreid door heel Rotterdam. Sallina’s is in die veelheid een verborgen parel die een bezoek meer dan waard is. Het eten wordt vers bereid. Keuze uit vele smaken met vele kleuren. Of neem gewoon een mix met alles. Heerlijk. En niet te vergeten zijn er ook de injera’s (pannenkoekjes, glutenvrij is mogelijk) om de boel in een smaakvolle combi in je mond te stoppen. Of als je even niet oplet te proppen. Want het smaakt naar meer.

web IMG_8362In de zomer is er ook een terras buiten. Met uitzicht op alles wat er zoal passeert op de Nieuwe Binnenweg. Binnen of buiten, als afsluiting of zomaar tussendoor, is het altijd mogelijk een bijzondere koffietraditie uit een gedeelde kan te bestellen…

Ook de buik van Rotterdam liet het zich goed smaken bij Sallina’s en schreef een leuk artikel: Bij Sallina’s eet je met je handen; zo wil de traditie.

Kortom, ga “off piste en duik iets dieper Rotterdam West in” en… eet smakelijk!