Schaap IJzerwaren

Achter een heel klein voorgeveltje zit veel meer dan je zou verwachten.

Midden in de economische crisis, waarbij de bouw het hardst wordt getroffen, een zaak in ijzerwaren en bouwmaterialen overnemen in een van de beruchtste buurten van Rotterdam. Ben je dan een aparte? Misschien wel. In ieder geval een heel nuchtere. 

Ben Wesseling nam ongeveer 10 jaar geleden IJzerwarenhandel Schaap over van de toenmalige eigenaren Adriaan en Gabrielle Schaap. Na kort even meedraaien, voelde het goed en waagde Ben de sprong. Niet over een nacht ijs. Dat dan weer niet. De boekhouding liet ondanks dat alles in de branche op de fles of bijna op de fles ging, toch gezonde cijfers zien. Schaap senior had de zaak 1 april 1933 opgericht aan de Goudseweg, gevolgd door een verhuizing naar de 1e Middelandstraat 32b in 1971. Schaap junior (inmiddels ook van zijn vrije tijd aan het genieten 😉 ) zette de zaak ”in bijna alles” net als zijn vader gedegen en met oog voor precisie voort. En Ben (geen Schaap) is nummer 3 in de rij om deze haast merknaam in Rotterdam e.o. voort te zetten.

Ben omschrijft: “Vlak bij het centrum, zelf affiniteit met de ijzerwaren, de uitdaging van een eigen winkel, en de zaak was al gewoon een heel mooie zaak. dat sprak wel aan.”

Voor Ben, met heel veel ervaring met klussen, was de overname een welkome mogelijkheid. Ook al was het toen nog niet al te best op de West Kruiskade, de Kade zat wel al in de lift. Wat kleine verbeterpuntjes verder bleek de stap een mooi avontuur. De straat kreeg met de komst van de Alliantie nog een stevige extra boost. En zo draait de zaak nog steeds goed, los haast van de pittige recessie die vooral in de bouw hard toesloeg.

En de toekomst? ”Lekker doorgaan, dan ben ik tevreden. Het is gewoon gezellig hier in de buurt. Al die vooroordelen die de mensen hadden over de West-Kruiskade is dikke duimen werk. Iedereen groet hier elkaar, helpt elkaar. Het is gewoon een heel gezellige buurt. En het wordt steeds beter. Wie weet komt mijn zoon er ooit nog in. Hij draait soms wel mee. Maar misschien wil hij wel heel iets anders.”  Ook met het oog op toekomstdromen is Ben nuchter. En tevreden…

Om een idee te krijgen van het enorme aanbod verstopt achter een kleine pui, van alles wat je maar nodig hebt voor klussen in en rond huis, hier een foto en een link naar Schaap ijzerwaren.

Ben

Dat de mannen en vrouwen van IJzerwaren Schaap behalve een haast encyclopedische vakkennis ook humor hebben, zie daarvoor onderstaand filmpje geplukt van hun website. Marketing bomvol met galgenhumor. Kan (ken?) het Rotterdamser? Check de winkel of het er ook echt zo aan toe gaat is het advies, wie weet wat je mee maakt 😉